Musikken

Jeg har brugt rigtig mange år på at lære at spille på mine instrumenter, som er guitar og klaver. 

Jeg holder af at vise hvad jeg kan og spiller derfor så meget jeg kan selv. Mange musikere spiller med rytmeboks og automatik hele tiden. Det synes jeg hverken er sjovt eller tilfredsstillende, så det gør jeg ikke. 

Bestiller du mig kan du forvente dæmpet stemningsfuld piano og guitar under middagen, måske med en syng med sang, en vise eller en musikalsk kommentar hvis fornemmelsen siger mig at det vil løfte stemningen meningsfuldt på lige det tidspunkt.

 

 

Situationsfornemmelse og gefühl er en vigtig del af uddannelsen som festmusiker. Dorte plejer at sige: Festmusik for de kvalitetsbevidste.

 

Repertoiret er stort og bredt, middagsmusikken indeholder f.eks evergreens, standards, Beatles, Elton John, Pink, filmmelodier, lettere klassisk, musicaltoner, Gerschwin, Kai Norman Andersen, Evert Taube, og meget meget mere

 

 

Efter kaffen kan der komme mere fest og fart over musikken og det er dejligt at kunne skifte over i et hurtigere gear, og lukke lidt op for anlægget. Mine højttalere er ikke så store som på billedet, men de kan både spille højt og lavt.

Dansen er en blandet buket. Kim Larsen bliver ikke glemt, min hustru siger jeg ikke kan spille til fest uden et nummer af Thomas Helmig og hun ved hvad hun snakker om.

Der plejer også at lyde toner af Shubidua, Gasolin, Creedence, Beatles, Jason M Raz, Big fat snake, Doobie brothers, Van Morrison og meget meget mere.

Jeg elsker at spille rocknroll (og masser af anden go dansemusik) og det er der heldigvis også mange der gerne vil danse til. Specielt når det lyder som et helt orkester. Og det gør det, for jeg har lavet mit hjemmearbejde, det vil sige jeg har programmeret bas, trommer og hvad der ellers er. Så spiller jeg guitar og synger og lukker du øjnene tror du der er 4-5 mand. Det er hvad teknikken kan bruges til idag og det er sjovt og lyder godt kan jeg love dig. 

Efter jeg holdt op med at ryge 30 december 2014 har jeg fået endnu mere overskud i stemmen og jeg håber det holder mange år endnu.

 

 

Det er et dejligt afvekslende arbejde at spille både stille og larmende musik, jeg nyder det hver gang.

Del siden